CRUFT´S 2018 - splněný sen

V srpnu 2017 byl Toby nominován na Cruft´s 2018 a jelikož se do Anglie chystali i Tobyho chovatelé (od Bukové studánky ) se svými psy, domluvily jsme se, že vyrazíme s nimi.

 A tak se v březnu 2018 splnil můj nejtajnější sen, nejen že uvidím konečně Cruft naživo a uvidím spoustu krásných psů, ale mohu tam také rovnou předvést i svého psa. 

Výlet začal v pátek 9.3. brzy ráno, na večer jsme dorazily do Calias, kde jsme čekaly na trajekt, který nás odveze do Doveru. Připlutím na ostrov nám odstartovala jízda autem vlevo, Vašek (řídič)  zvládnul celou cestu na 1*. Na první zastávce v Anglii nás čekal hotel ve Folkenstonu.

 Ráno 10.3. nás čekala typická a velmi chutná anglická snídaně. Po snídani jsme sbalili věci z pokojů a vyrazily do dalšího hotelu v Coventry. Odpoledne jsme strávily procházením po městě a nakupováním suvenýrů domů. 

11.3. nastal den "D" ! Ráno naše česká výprava vyrazila na výstaviště v Birminghamu. Přihlášeno bylo 364 anglických kokršpanělů, posuzováni jsou psi a feny zvlášť -  každý má svůj kruh. Jako první šla do kruhu Tara od Bukové studánky ( Tobyho sestra ) do třídy yearling . Po ní šel do vedlejšího kruhu Toby, přihlášený byl také do třídy yearling, který se mnou krásně spolupracoval a moc pěkně se předvedl ( v ten moment jsem na něho byla moc pyšná ). Po všech odposuzovaných psech ve třídě ( 20 psů ), rozhodčí začíná vybírat do užšího výběru 8 psů. Vybírá 4 psy před námi, kolem nás projde a vybírá si ostatní psy za námi, to už jsem Tobyho pomalu dávala na vodítko a chtěla odejít, jenže poté se ještě rozhodčí vrácí k nám a ukazuje ať nikam neodcházíme. Rychle jsem dala psa do postoje a světe div se, pan rozhodčí ukazuje na nás a jako posledního psa do užšího výběru postupuje i můj Toby !!! Dál už jsme se neumístily, ale to nám nevadilo, protože ani v postup do užšího kola jsem vůbec nedoufala.

V pondělí, opět po anglické snídani jsme vyrazily domů.

Pejci zvládli cestu do Anglie i zpátky úžasně, skoro jsme o nich nevěděli :-)

Děkuji moc chovatelům Ivě a Vaškovi Maršíkovým ( od Bukové studánky ) i mé mamce a rodině za splněný sen, který dopadl nad má očekávání. 

A třeba se zase někdy uvidíme .... Anglie :-) 

 

Rodokmeny našich psů:

 CESAR OD BUKOVE STUDANKY 

TOBY OD BUKOVE STUDANKY

 

Kontakt 

E-mail: klarakudlova@seznam.cz

Adresa: Olešná 132, Havlíčkův Brod

 

Nově budeme přidávat fotky do alb na Rajčeti nebo na Zonerama . Najít je můžete zde klarys19.rajce.idnes.cz/ a Zonerama .